söndag 19 juni 2011

Tokryck i hagen!

En liten film...dåligt filmat med mobilen.

lördag 18 juni 2011

Mys!

Igår provade jag 7 (!) sadlar men ingen passade :( Men det blev lite mys och pyssel istället :) Ungarna var med och borstade, Flisan stod som ett ljus hela tiden och verkade njuta av uppmärksamheten. T ville rida så hon fick åka runt några varv, V hoppade upp han också men när Flisan började röra på sig ville han hoppa ner ;) Det var för högt upp!

Jag tog en tur längst täkten, Flisan var pigg och lite spänd, testade att vända med mig en gång men den gubben gick jag inte på ;)

Kvällen spenderades hemma hos bästa E! Tv-tidnings-godis mys!


(Mobilbilder)

fredag 17 juni 2011

Sadeljakt!

Veckan fortsätter bjuda på regn :( På måndag är det hårdjobb för på tisdag kommer dom upp från Solna, hoppas jag inte drabbas av hjärnsläpp!

Är på jakt efter en sadel till Flisan, vill helst ha en dressyrsadel, sitter bäst i dom. Men det är lätt att gå vilse i sadeldjungeln ..suck!

Blev mer och mer nöjd med hästen, tycker hon är helt underbar! So far so good :)

Just nu öser regnet ner men jag har bestämde tidigare att vi ska grilla, och det SKA vi, inget sketet regn ska sätta stopp!

Igår var jag, mor och barnen på liten shoppningrunda och avslutade med buspalatset.. Alltså, det där med att prova kläder gillar inte jag alls! Good bye X-small, hello Large! Okej, jag behöver inte large MEN jag vägrar gå med tighta toppar som man ser bilringarna under..hua! Vill ha tillbaka min kropp, NU!! :(

måndag 13 juni 2011

Regn regn och regn!

Efter strålande soliga varma dagar inleds min lediga vecka med hur mycket regn som helst
 :( Tråkigt!!!

Snälla solen, kom tillbaka!!!

Var nyss och lånade hem en sadel. Får se om den passar, förmodligen inte....

Tillägg...

Jo jag ville bara tillägga att mitt mål är inte en vanlig skogsmulle häst, dressyr är något jag tycker är viktigt. Framför allt för att hålla hästen mjuk och "lydig". Självklart blir det mycket ridning i naturen, det är ju trots allt där man kan bygga muskler. Ser fram emot en sommar med mycket kul! :)

Järnflisa!

Efter en obehaglig upplevelse med foderhästen gav jag mig ut i annonsdjungeln. Många fina hästar finns det! Jag visste vad jag var ute efter, kallblod såklart! :) Till slut hittade en jag en annons om ett kallblods sto..ett sto..hm. Jag vet inte varför men har nästan bara haft valacker, och alla djur här hemma är grabbar ;) Efter mail och telefon kontakt och mycket funderande bestämde jag mig till slut! Klart jag ska köpa henne! :)

Sen 6:e juni rattade jag bilen upp till Mörsil, Åre. Det blev en lång och dryg resa..speciellt för jag var själv, men jag hade min följeslagar Zlatan med mig ;)

Alltså vägen upp var hur dryg som helst, långa raksträckor som kändes som mil, skog, skog och skog.

Men, efter ca 4 timmar kom vi äntligen fram. Papper skulle skrivas på, och betalningen såklart. Hon var lite jobbig att lasta, men jag tipsade om att backa släpet in mot stallet och då gick hon på :) Sen började färden hem då.. Hon trampade omkring lite i början men sen stod hon lugnt o fint. Blev några stopp på vägen, rastning av hund, vatten till dom båda och tankning. Kändes så skönt när vi äntligen var hemma! We made it!!

Hon fick gå ut i hagen och hon sprang nyfiken omkring. Efter en stund kom Vickan tillbaks med sin Polskan, dom hade övernattat på ett annat ställe. Det blev lite pip och skrik men det gick bra.




Nu har hon varit hos oss i en vecka :) Flisan och Polskan går och gottar sig i beteshagen. Igår tog jag premiär ritten, Vickan o Polskan hängde med. Gick jätte bra! Hon var pigg, vaken och lyssnade bra på mina hjälper. Känns jätte bra faktiskt!! Hon må vara ett sto men jag är nog kär, tror det kommer att bli kanon bra det här!! :)